1 Mayıs 2012 Salı

Hz. Muhammed Bir Peygamberin Mirası Belgesel izle


IMDB Puanı: 8.2
Tür: Belgesel
Süre: 114 dakika

Konusu

1400 yıl önce okuma yazma bilmeyen bir insan Arabistanın görünüşünü değiştirdi. Bu büyük insanın adı Muhammeddir. Bugün onun yarattığı değişiklik dünyanın her yerinde görülebiliyor. Hatta Amerikada bile. Bu Onun hikayesidir ve Onun yanında Allaha inanan milyonlarca Amerikalının hikayesi. Muhammad: Legacy of a Prophet adlı belgesel Onun öğretisi ile dünyanın her yerinde yaşadığını gözlerimizi yaşartarak gündemimize taşıyor.

Dünyanın öte ucundaki takipçilerinin dilinden hayatının aktarıldığı belgesel İslâmın evrenselliğinin muhteşem bir kanıtı. Amerikalı Müslümanlar, önder edindikleri son peygamberi olabilecek en kibar insan olarak niteliyor. Ve bugün Müslümanlara en büyük yaraları açanlarla aynı toplumdan 7 milyon insan Onun takipçisi ve 1 milyar 200 milyon Müslüman?la birlikte ebedi hayatta Ona komşu olmak için yarışıyor. Onun getirdiği din bugün ABD?de en hızlı büyüyen din.

Onlara Hz. Muhammedin hikayesi güç veriyor. İyi anne, iyi baba, iyi çocuk, iyi işçi, iyi işveren, kısaca iyi insan olmayı, iyiliğe önder ve örnek olmayı, Ondan öğreniyorlar. Amerikalılar Onun mesajını şaşırtıcı bir incelikle almış. Örneğin Kevin James Hz. Muhammedin Yaratıcınızı seviyorsanız önce ona tapmalısınız. dediğini belirtiyor ve ekliyor: Söylemek istediği çok açık: Tanrı hakkındaki bütün entelektüel düşünceleri unutun. Allaha hizmet için insanlara hizmet edin. Bu derece etkili olmasında, öğretisinin ve hayatının diğer dinlerden daha net olmasının payı büyük şüphesiz. Çünkü takipçileri Onunla ilgili her şeyi kaydetmiş. Onun başardığı, insanlık tarihinin en büyük, ve en zor görevidir. Yaptıklarını anlatmadı bile. Bir projenin ürünü de değildi ortaya koydukları. Düşüncesinin odağında yaratıcısına vereceği hesap vardı.

Üzerinde hakkı olanın çekinmeden almasını istedi. Fakat, sevgi gösterisiyle karşılık gördü. Arkadaşlarına veda ederken ne cevap alacağını bilmeksizin endişe ile sordu: Tebliğ ettim mi ve Rabbini şahit tuttu aldığı olumlu cevaba: Şahid ol Ya Rab!İnsanların kendisine tapmasını engelleyerek en büyük yanlış anlamanın önüne geçti. Elbisesini, ayakkabısını kendisi yamadı. Kavmin efendisi o kavme hizmet edendir diyerek arkadaşlarıyla birlikte odun topladı. Tüm çabası Elimden geleni yaptım diyebilmek içindi.

Ve O hayatta bunu söyleyebilecek belki de tek kişi. Bugün dünyanın her yerinde Ona inananlar her an onu yanlarında hissederek yaşıyor. Aynen Najah Bazzyin dediği gibi: Karşılaşma şansım olsaydı Onu tanıyormuşum gibi hissederdim. Tabii ki O hepimizi tanıyor. Hayatımızı Allah için Onun örnekliğiyle yaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder